Cărți publicate:
Pași (roman) Editura Eikon, 2018. Romanul Pași poate fi cumpărat de pe Libraria Eikon Pasi și de pe site-ul Editurii SIONO.
Ana (roman) Editura Siono, București, 2020. Romanul „Ana” poate fi cumpărat de pe site-ul Editurii SIONO, libris.ro și Cărturești.ro.
Romanul Ana, ediția aniversară din 2021, poate fi cumpărat de pe sionoeditura.com, libris.ro
Fluturi și alte frunze (poezie) Editura Siono, București, 2020. Se poate cumpăra de pe sionoeditura.com.
Aventurile lui Andrei, Editura Siono, București, 2021. Se poate cumpăra de pe sionoeditura.com.
Romanul „Ana”, ca și celelalte volume scrise de Em Sava, se găsește atât online (pe site-ul editurii SIONO, pe Libris și Cărturești), cât și fizic, în librării din țară (București, Cluj, Iași, Brașov, Câmpina, Drobeta Turnu Severin, Constanța, Târgu Mureș) și din străinătate (Franța – Galeria Moldave – Paris, Canada – Toronto și în curând în Germania).
Despre autoare:
Ela Mihu alias Em Sava își trage seva din Sava ardeleană a bunicilor ei, paradis care i-a amprentat copilăria, determinând-o să-și semneze scrierile cu pseudonim.
Deși locuiește din 2001 în Canada, trăiește în patria limbii române, colaborând cu o serie de ziare și reviste din România și diaspora, publicând regulat proză și poezie în limba română, pentru că, spune scriitoarea, „dacă Dumnezeu te face român, degeaba emigrezi.”
A debutat în 2018 cu romanul „Pași” (scris în colaborare cu Axel), a apărut în diferite volume antologice de poezie și proză, în 2020 a publicat romanul „Ana” și volumul de versuri „Fluturi și alte frunze.”
Despre cartea Aventurile lui Andrei:
Dacă până acum am scris doar pentru adulți, proză și poezie, odată cu volumul „Aventurile lui Andrei” am pășit în lumea celor mici.
Povestea a pornit de la o întâmplare. Un prieten din Toronto mi-a trimis o fotografie cu un șoricel prins la el pe deck. M-am amuzat – că e ușor să fii amuzat văzând o fotografie și, observând cât e de dolofan, l-am numit Andrei și i-am inventat o întreagă poveste.
Pe scurt, micul Andrei „care dacă nu ar fi șoricel, ar fi băiețel” preferă somnicul activităților. E, cu alte cuvinte, mai leneș decât frățiorii lui, șoricuții pufoși ca niște mingi blănoase. Și, pentru că nu se grăbește spre cămară, unde pornește dis de dimineață întreaga familie șoricească, rămâne în urmă și se pierde. Se gândește să doarmă un pic sub frunzele unei verze cumsecade, dar apoi pornește îngrijorat să își caute familia. Varza, care nu era varză degeaba, îi dăruiește o frunză, să aibă de drum, spunându-i că ea are puteri magice.
„În mine-i multă putere/ Unde-i varză nu-i durere/Am puteri miraculoase/Și fac bucate gustoase./Dacă varză vei mânca/Să răzbești tu vei putea/Vei fi mare și voinic/Nu te va durea nimic. ”
Andrei o ascultă și observă cu mirare că, într-adevăr, după ce mușcă din frunză, puterile îi cresc. Pe drum își face prieteni care-l ajută la nevoie, doi gândăcei pe care îi împacă, o furnică, o vrăbiuță. Stă la umbră sub păpădii și se ascunde de motănelul Miorlănel într-o floare. Trece de găini și de curcan și e cât pe ce să fie prins de două ori, ba de motănel, ba de mama acestuia, Mâța Câța. Dar, de fiecare dată când dă de greu, un prieten îl ajută și scapă.
Finalul e un happy-end, căci totul e bine când se termină cu bine: ajunge acasă la frățiori și în brațele mămicii Andreița, cea mai bună mămică de șoricei.
Cel mai important lucru pe care-l învață, însă, micul șoricel după această uriașă experiență, pierdut ca într-o junglă în grădina cu zarzavat, e că mămica trebuie ascultată întotdeauna și că cel mai valoros lucru din viața oricui este familia. În plus, acum știe că nu e voie să lenevească și că legumele au foarte multe vitamine care-l ajută să fie sănătos și voinic.
„Aventurile lui Andrei” este un volum biling, român-francez, textul fiind tradus în franceză de Paulina Popescu și soțul ei, François Mallette, cărora le mulțumesc.
Cartea a apărut la editura SIONO.
Interviu pentru Blog.super-blog.eu, 2016
Interviu pentru 24life.ro
Interviu pe blogul illussionstret, 2019.
Interviu pentru Ziarul Gândul, 2021
Interviu pe blogul dealedianei.ro, 2021
Interviu pentru Biblioteca Diaspora, 2021