Adrian Melicovici

Miane, Italia, din 2013

Email: aici

Website: wordpress

Cărți publicate:

Ecouri din Sodoma și Gomora (roman), Editura Independent Film, București, 2009

Noaptea destinelor (roman), Editura Bibliotheca, Târgoviște, 2010

Colț de Cer (versuri), Editura Bibliotheca, Târgoviște, 2011

Noaptea speranțelor (roman), Editura Bibliotheca, Târgoviște, 2012

Pribeag pe drumul viselor (jurnal de călătorie), Editura Bibliotheca, Târgoviște, 2013 (apare și în traducere italiană: ERRANTE SUL CAMMINO DEI SOGNI)

Secretul uriașului 160 (roman), Editura Marca Aperta, Italia, 2015

Lanțuri (roman), Editura Singur, Târgoviște, 2016

Ecouri din Sodoma și Gomora (roman reeditat), Editura Singur, Târgoviște, 2016

Povestea ultimilor pași (versuri), Editura Singur, Târgoviște, 2017

Ecouri din Sodoma și Gomora (reeditat), Editura Zven, Târgoviște, 2020

șapte (roman), Itaca Publishing House, Dublin, Irlanda, 2022

Cărți electronice:

Ecouri din Sodoma și Gomora

se citește aici

Despre autor:

Născut în Moreni, Dâmbovița. Trăiește în Italia, la poalele munților, într-un orășel pitoresc, Miane, situat pe Valea Prosecco.

Membru cu drepturi depline al Societății Scriitorilor Târgovișteni (SST)

Membru onorific al celei mai vechi instituții culturale din Italia, de la Florența: LA CAMERATA DEI POETI. Legitimația sa este semnată de cunoscuta Lia Bronzi, cea care a făcut recenzii pentru aspiranții la premiul Nobel pentru literatură.

10 octombrie 2007, romanul ECOURI DIN SODOMA ȘI GOMORA – apar pentru prima oară fragmente din prima sa carte în ziarul românilor, New York Magazin.

30 noiembrie 2010, îi apare filmul documentar Târgoviște, Cetatea Misterelor, cu participarea extraordinară a istoricului Neagu Djuvara, lansat în localitate la Clubul Studenților, după romanul Noaptea destinelor. Regia, Marian Guzi Irimia. Scenografie și text: Adrian Melicovici.

9 octombrie 2012 – 12 decembrie 2012, se desfășoară expediția interculturală Speranța Unui Vis, cu o finanțare parțială aprobată de CL Târgoviște de 3500 euro. Scopuri: Promovarea României, românilor, antidiscriminare, antiviolență, pro Schengen etc. În Slovenia, rămâne cu numai 90 euro și înaintează așa pe jos, rămânând fără monitorizare. Este primit în toate consulatele și ambasadele românești, Ljiubliana, Trieste, este primit de primar la Arezzo, de consilierul Federico Roca din cadrul primăriei Roma, Ambasada României la Columna lui Traian, dar și de numeroși conaționali care îl ajută să înainteze. Oferă un tricou al expediției lui Papa Francesco, în 2014, chiar în Piața San Marco.

În expediția Speranța Unui Vis, Adrian Melicovici realizează un album foto-video demonstrativ de peste 6000 fotografii, unele și la 100 metri una de cealaltă.

În iunie 2014, fondează și susține de unul singur, fără resurse, revista digitală de promovare a românilor din țară și exterior, a valorilor românești, numită ROMÂNIA TA DIASPORA. Apare până în finalul anului 2017.

2016, apare online Muzeul virtual al expediției SPERANȚA UNUI VIS, prin care autorul a parcurs pe jos 2200 km, Târgoviște-Roma.

2015, scrie în revista italiană Marca Aperta despre câteva orașe românești, sub formă promoțională turistică, Timișoara, Comănești, Bistrița, Onești, Târgoviște, etc. Un exemplu, intitulat TIMIȘOARA, SUFLETUL BANATULUI

2016, turneu european cu prezentarea cărților sale și proiectului SPERANȚA UNUI VIS, la Bruxelles (martie), Paris (mai), Dublin (iulie).

La Dublin participă la decernarea Distincțiillor Revistei Itaca – Dublin, pentru Cartea anului 2015, unde a fost laureat al secțiunii „proză”.

Referințe critice:

General-maior Ilie Gorjan despre romanul LANȚURI:

Recenzie de excepție a scriitoarei Voichița Tulpan Macovei, Liga scriitorilor filiala Arad, despre romanul semnat de Melicovici, ECOURI DIN SODOMA ȘI GOMORA:

https://melicovici.wordpress.com/

Instantanee:

Link-uri din presa română și italiană:

http://www.romatoday.it/cronaca/adrian-melicovici-dalla-romania-a-roma-a-piedi.html

http://www.romatoday.it/cronaca/adrian-melicovici-dalla-romania-a-roma-a-piedi.html

http://www.oggitreviso.it/piedi-dalla-romania-roma-lintegrazione-84103

https://www.qdpnews.it/miane/310-dalla-romania-a-roma-a-piedi-per-un-libro