Raluca Petricel

(Belgia, din 2001)

Email: raluca.petricel@gmail.com

Website: www.ralucadesign.art

Universul creator al artistei Raluca Petricel ne transportă într-o lume a fragilului și a metamorfozei. Creațiile sale sunt ca un drum de inițiere din copilărie spre viața de adult, cu suișuri, coborâșuri, cu lacrimi și voioșie, dar, mai ales, cu teamă. Teama de adolescență, de maturitate. Ele ne fac sensibili la cuvinte precum “singurătate”, “fragil” sau “despărțire”. Stârnesc în noi curiozitatea de a căuta ceea ce nu este perceptibil, palpabil.

Fie că sunt în acrylic, pastel, cerneală, broderie sau fotografie, lucrările Ralucăi Petricel vorbesc despre tumultul vieții interioare și exterioare, despre copilărie și adolescență, viață și moarte, lumină și umbră, vid și plin. Firul de ață, folosit deseori pe cyanotipuri, devine un pretext pentru a crea o punte între lumea reală și cea ireală. Țesătura, broderia dă viață și suflu creațiilor sale.

În toate lucrările sale, fie că sunt în textil, sculptură, desen sau pictură, fotografie sau colaj, nu caută perfecțiunea sau ideea de imaculat… Din contră, Raluca Petricel dezvăluie prin arta sa o versiune interiorizată și brută a drumului de la copilărie spre maturitate.