Mariana Cornea

Roma, Italia, din 2005

Email: aici

Website: 

Cărți publicate:

Puzzle de mătase (poezii), Editura Minela, București, 2016

Neomenesc de alb (poezii), Editura Eurostampa, București, 2018

Barul din colțul lumii (poezii), Editura Rafet, Râmnicu-Sărat, 2018

Între coapsele paginilor m-ai înfrânt (poezii), Editura Minela, București, 2019

Mila (roman), Editura Minela, București, 2019

Despre autoare:

Născută în data de 8 Septembrie1962 la Focșani, județul Vrancea, într-o familie modestă, unde cititul și cartea erau la loc de cinste.

A urmat studiile la liceul Unirea din Focșani, unde, participând la „Cercul literar”, a avut câteva încercări de poezii care i-au fost publicate în „Revista Noastră”, publicație activă și astăzi. Valurile vieții au purtat-o pe meleaguri străine, în Italia, unde a descoperit Cenaclul de la Roma, regăsind astfel dragostea dintâi: literatura.

A debutat în primăvara anului 2016 cu volumul de poezie ,,Puzzle de mătase”, apoi a fost publicată în diferite reviste de cultură cum ar fi: Oltart, Parnas XXI, Ecreator, antologia „Cenaclul de la Roma”, 3 ediții anuale, „Vocativ”, „Tecuciul artistic literar”.

Volumul de debut „Puzzle de mătase” a fost premiat la concursul de volume de poezie, ediția a IV-a (2017) „Poezia – oglindă a sufletului”.

Anul 2018 i-a dăruit o mare bucurie. Editura ArtCreativ a premiat poemul ”Sub privirea mea albastră” la concursul „Gala poeziei de dragoste”, ediția a II-a, fiind inclus într-o antologie. De curând, revista Itaca Dublin i-a publicat un grupaj de poeme, iar al doilea volum de poezii „Neomenesc de alb”, Editura Eurostampa, Timișoara, a ieșit de sub tipar în primăvara anului 2018. Tot în acest an, la Festivalul Internațional de Creație Literară „Titel Constantinescu”, i s-a acordat premiul „Dumitru Pricop”, cu publicarea volumului de poezii „Barul din colțul lumii”.

Anul 2019 începe în forță prin publicarea volumului de poezii „Între coapsele paginilor m-ai înfrânt”, Editura Minela, București.

Participă la concursul ”Premio Internazionale di Poesia Dedicato a…Giornata Mondiale della Poesia” și, pe 14 mai 2019, se regăsește printre finaliștii acestui prestigios concurs din Italia cu poemul ”limpede”, tradus în limba italiană de poeta Laura Barbu.

Anul 2019 se încheie cu publicarea romanului „Mila”, în colaborare cu Editura Minela, București, România.

Referințe critice:

Neomenesc de alb – Ionel Bota, critic literar și istoric, în revista Sintagme Literare

Neomenesc de alb – George Călin, ambasador ONU și scriitor, în revista Apollon

Daniel Marian, scriitor, în publicațiile: Sintagme Literare, Vatra veche, Actualitatea literară, Semne, Ardealul literar, eCreator, Constelații diamantine.

Cele trei cronici sunt incluse în volumul „O bibliotecă pentru balansoarul meu”, publicat sub semnătura scriitorului Daniel Marian.