Silvia Giurgiu

Pescara, Italia, din 2005

Email: aici

Website: 

Cărți publicate:

Capcana destinului (proză scurtă), Editura Armonii Culturale, Adjud, Vrancea, 2017

Dileme (roman), Editura Armonii Culturale, Adjud, Vrancea, 2017

Condamnare (roman), Editura Armonii Culturale, Adjud, Vrancea, 2019

Date despre autoare:

Silvia Giurgiu s-a născut la 9 iunie 1970, în comuna Uda, Județul Argeș.

Din anul 2005 s-a stabilit în Pescara, Italia, unde trăiește și astăzi.

A început activitatea literară publicând proză scurtă și fragmente de roman, pe diverse site-uri literare: Grai Românesc, Negru pe alb, Cronopedia, Dialoguri Culturale, Confluențe Literare, World Press, etc.

A publicat în diverse reviste de literatură: Taifas Literar, Cronos, Contraste Culturale, Negru pe alb, Ecreator, Eminesciana etc. și în antologii precum: Prozatori în arenă, Primăvara Cuvântului, World Poetry Championship, Vama Viselor, Zătreni file de legendă, Contraste Culturale, Labirinturi, Atlasul cu Diezi, Iubirea eternă poveste etc.

În anul 2017 a debutat cu volumul de proză scurtă, Capcana Destinului, publicat de editura Armonii Culturale a d-lui Gheorghe Stroia, urmat de romanul Dileme, publicat în vara aceluiași an și romanul Condamnare, în anul 2019, la aceeași editură.

A participat la diverse concursuri literare: Castelul Cuvântului, concursul de proză scurtă, Odată, vara… unde a luat locul întâi; Campionatul Mondial de Poezie, secțiunea proză, unde a luat locul al treilea; Zătreni, file de legendă, secțiunea proză, unde a luat premiul întâi; Tradiții Românești în Mișcare – 2019 Londra, cu locul întâi etc.