Categories
Uncategorized

diaspora ’20

Anunțăm o triplă lansare Itaca.

În primul rând, înființarea unei edituri de carte electronică și audiobook la Dublin, Itaca Publishing House, pentru toți scriitorii români care au, într-adevăr, ceva de spus în literatură.

În al doilea rând, publicarea la editura mai sus menționată a două volume colective, diaspora ’20, proză scurtă și poezie, care includ câte 20 dintre cei mai valoroși scriitori români din diaspora. Volumele se bucură de atenția a două personalități marcante din viața culturală română, criticul Alexandru Cistelecan și scriitorul Liviu Antonesei, care au realizat prefețele celor două volume.Așa cum am convenit cu scriitorii incluși, volumele vă stau la dispoziție absolut gratuit pe site-ul editurii.

Mulțumiri tuturor celor implicați, mai mult sau mai puțin la vedere!

Spor la lectură!
www.itaca.ie

Categories
Uncategorized

Reacții în lumea literară

Iată care au fost primele reacții la inaugurarea acestei idei, în iulie 2019, venite pe blogul domnului Liviu Antonesei.

Mulțumiri!

Categories
Activitate

Suntem 65!

Biblioteca Diaspora are, până în acest moment, 65 de pagini ale autorilor români din diaspora.

Este un site intrat deja în atenția oamenilor de cultură români, care sunt interesați de evoluția literaturii contemporane de exil, așa că este timpul să trimiți și tu datele pentru a-ți crea propria pagină de autor.

Revista Itaca are peste 250 de colaboratori care au publicat în paginile sale de-a lungul celor peste 7 ani de activitate, însă acest lucru nu constituie o condiție pentru a figura pe acest site.